Myler Bits

Bid er en jungle og vi har vist alle sammen på et eller andet tidspunkt været igennem en proces eller en frustation omkring -hvad er det rigtige og hvad virker bedst for min hest.


Nogle heste er enormt sensitive på området hvor andre ikke rigtigt har en mening og går fint på de fleste. Her vil jeg prøve at dele lidt ud af min egen viden med udgangspunkt i Myler Bits som er lavet med tungefrihed.


Efter studier og forskning vises det hvor meget pres et bid uden tungefrihed ligger på hesten og hvor meget det gør det sværere for den at arbejde og yde det, vi som ryttere beder dem om. Mange tror at de gør noget godt for deres hest ved at bruge et tykt, blødt 3-delt muffebid. Men det er faktisk slet ikke tilfældet. De fleste heste har slet ikke plads i munden til de tykke bid og der kommer et enormt pres på tungen. Ofte på 3-delte bid er der en kugle i midten som gør pladsen endnu mindre og her endnu mere pres på tungen. Og faktisk er 3-delte bid, dem som ligger aller mest uroligt i munden på hesten. Det er altid blevet sagt at et 2-delt bid går op og skær dem i ganen. men det sker egentligt ikke når man sidder på hesten medmindre man tager hænderne helt frem til hovedet og trækker lodret ned eller står på jorden og hiver i hesten. Så med udgangspunkt i det kan man måske overveje om det 3-delte bid egentligt er bedre end det 2-delte?


Når bidet ligger pres på tungen låses tungen fast og det bagerste af tungen vil lave en bølge op ad. Når tungen låses fast forhindrer vi hesten i at synke og den bølge bagerst på tungen lukker faktisk af for hestens luftveje. Her kan vi prøve at forestille os selv skulle løbe en maraton med låst tunge, hvor vi ikke kan synke og med nedsat vejrtrækning.


Myler Bits er som nævnt lavet med tungefrihed og er anatomisk korrekt formet så de ligger bedst muligt og roligt i hestens mund. Der er forskellige grader af tungefrihed og forskellige typer af bid. Her er det vigtigt at man prøver at finde det bid som passer bedst til den enkelte hest.

Vil du prøve et Myler bid på din hest, tilbyder jeg at køre ud til dig og din hest i rimelig afstand fra butikken og vil gøre mit bedste for at hjælpe med at finde den rette størrelse og rette type bid. Det er også muligt at prøve bidet i en uge. Hvis bidet ikke ønskes alligevel trækkes der 100 kr fra returbeløbet. Kører gerne lidt længere hvis der kan samles flere et sted. 


Er du ikke i køreafstand fra butikken, men ønsker at prøve et Myler bid, kan det sagtens lade sig gøre via web også. Her har du stadig muligheden for at sende retur efter en uges prøvning, hvis bidet ikke ønskes. Du skal dog selv dække fragten. Har du brug for rådgivning, ring til mig i butikken på nedenstående nummer.


Kontakt mig endelig via tlf eller sms på 26274622.


Der kan læses om og købes de forskellige bid her: 

https://lj-rideudstyr.dk/webshop.html#!/trenser-bid-tilbehør